АКТИВНОСТИ ПО ДАНИМА У ОКВИРУ МАНИФЕСТАЦИЈЕ "ДУНАВУ С ЉУБАВЉУ"

ПРВИ ДАН:

1) Пешачка туристичка тура по Земунској променади
Водич: Снежана Лукић (члан Туристичког друштва "Земун")
Бр. гостију: око 40
Трајање: 1,5 сат
Објекти: ресторан "Шаран", црква Св. Оца Николаја, улице Фрушкогорска и Борчанска, Стара царинарница, Стара капетанија, Богојављенски плато, споменик "Богојављенски пливач", споменик Димитрију Давидовићу, река Дунав, Велико ратно острво, споменик некадашњој железничкој станици у Земуну, хотел Југославија.

Гости су уживали у лаганој шетњи и интересантним причама водича. Шетња је имала веома добар одјек у граду. Наредних дана, после разгледања, јавио се велики број наших суграђана, који су се интересовали када ће бити поново организована шетња по Земунском кеју и како се могу за њу пријавити.

активности манифестације "Дунаву с љубављу"

Г-ђа Мира Николић из Туристичког друштва "Земун" поделила је у току шетње рекламни материјал и позвала све учеснике да наредна три дана присуствују програму на Великом тргу у Земуну, у оквиру манифестације "Дунаву с љубављу".

2) Разгледање града отвореним аутобусом
Водич: Снежана Лукић
Бр. гостију: око 50
Трајање: 1 сат
Полазак: од хотела "Југославија", аутобусом "BS Tours"
Објекти: споменик пилотима браниоцима Београда код  хотела "Југославија", споменик на месту некадашње кинеске амбасаде, блок 12 (са "црвенкапама"), палата "Србија", Арена (Штарк), аутопут, центар "Сава", мост "Газела", Стари млин (хотел Radisson Blu), зграда БИГЗ, Београдски сајам, Сењак, Мост на Ади, Ада Циганлија, бродоградилиште, железничка станица Нови Београд, локација за нову аутобуску станицу, насеље "Белвил", зграде "Мерцедеси", западна капија Београда, црква Св. Димитрија Солунског, општина Нови Београд, зграда "Енергопројекта", хотел "Југославија".

Гости су били одушевљени што ово разгледање није ишло по устаљеној рути за отворене аутобусе. Сутрадан смо имали више од 15 позива са питањем: "Када ћете поновити разгледање отвореним аутобусом?"

Чланови Туристичког друштва "Земун" поделили су у току шетње рекламни материјал и позвали све учеснике да наредна три дана присуствују програму на Великом тргу у Земуну, у оквиру манифестације "Дунаву с љубављу".

Дунаву с љубављу - разгледање града са река

3) Разгледање града са река
Водич: Снежана Лукић
Бр. гостију: 50
Брод: "Стеванске ливаде"
Трајање: 2 сата
Полазак: са пристана код хотела "Југославија"
Објекти: земунска променада (земунска обалоутврда, солитери на земунском кеју, Стара капетанија, продужена обалоутврда до ресторана "Радецки", кула на Гардошу), Велико ратно острво, плажа Лидо, банатска обала Дунава, спортски центар "Милан Гале Мушкатировић", тениски терени, Београдска тврђава, пристаниште на реци Сави, бетонски брод, Музеј савремене уметности, историјат и новоградња у Савамали, Старо сајмиште, Београдски сајам, Ада Циганлија, Ада Међица, блокови на Новом Београду, мостови на реци Сави.

У току разгледања, домаћин пловидбе, компанија "BS Tours", угостила је све госте са по једном чашом вина, што је наишло на велико одобравање. Задовољни учесници пловидбе пренели су своје утиске познаницима, тако да смо наредних дана били засути питањем: "Када ћете поново организовати пловидбу по рекама?"

Г-ђа Мира Николић из Туристичког друштва "Земун" поделила је у току пловидбе рекламни материјал и позвала све учеснике да наредна три дана присуствују програму на Великом тргу у Земуну, у оквиру манифестације "Дунаву с љубављу".

ДРУГИ ДАН:

Манифестацију "Дунаву с љубављу" у Земуну, отворио је помоћник градоначелника Андреја Младеновић. Из Сeкрeтaриjaтa зa приврeду грaдa Бeoгрaдa, под чијим покровитељством је одржана манифестација, присуствовала је г-ђа Нада Зец.


Дунаву с љубављу - Андреја Младеновић

18:00 
- отварање манифестације посвећене Дунаву, уз чоколадни програм на штандовима, на Великом тргу у Земуну 
- изложба слика на којима су мотиви Дунава

19:00 
- наступи неколико секција културно-уметничког друштва "Јана"

Киша је омела одржавање програма на отвореном, па је други део програма и дружења проведен у ресторану "Велики трг" на Великом тргу у Земуну. Том приликом, додељене су захвалнице учесницима и промотерима манифестације "Дунаву с љубављу".

ТЕЋИ ДАН:

18:00 
- отварање трећег дана манифестације посвећене Дунаву, уз чоколадни програм на штандовима, на Великом тргу у Земуну
- изложба слика на којима су мотиви Дунава

Дунаву с љубављу - трећи дан

19:00 
- концерт Гудачког оркестра, који су извели велики број композиција класичне музике, посвећених Дунаву

Између пригодних класичних композиција, проведен је квиз са питањима посвећеним Дунаву, а гости, који су тачно одговарали, награђени су "слатким пакетима", који су садржавали чоколадне производе неколико наших познатих компанија.

Киша и ветар су поново ометали одржавање програма, али у мањој мери, па је програм одржан до краја на отвореном. Програму је присуствовало око 300 људи. Најзапаженији коментар је био: Хвала Богу да коначно можемо на улици да чујемо лепу музику!

ЧЕТВРТИ ДАН:

08:00 - 17:00 Кружна тура од Земуна до Винче

Прва група
Полазак: 08:00 са пристана код хотела "Југославија"

Педесет гостију је бродом "Стеванске ливаде" пловило 2 сата до Винче, уз анимацију водича Снежане Лукић и послужења кафом од стране компаније "BS Tours". У Винчи су посетили археолошко налазиште и пробали рибљи паприкаш у ресторану на обали.

Затим, аутобусом компаније "BS Tours", одвезли су се до "Малог Дунава", који симулира ток Дунава, а који се налази у саставу Огледног пољопривредног добра Радмиловац и којим управља Пољопривредни факултет. После трочасовне посете "Малом Дунаву", група се аутобусом компаније "BS Tours" вратила у Земун око 17 часова и сви су позвани да учествују у манифестацији на Великом тргу у Земуну, од 18 сати.


Дунаву с љубављу - кружна тура

Друга група:
Полазак: 08:00 испред хале "Пинки" у Земуну

Педесет гостију је аутобусом компаније "BS Tours" стигло у "Мали Дунав", који се налази у саставу Огледног пољопривредног добра Радмиловац. После трочасовне посете, гости су наставили аутобусом компаније "BS Tours" до археолошког налазишта у Винчи. После посете археолошком налазишту, дегустирали су рибљи паприкаш у ресторану испод археолошког налазишта.

Винчу су напустили око 14 часова, када су бродом "Стеванске ливаде" кренули назад у Земун. На броду су имали анимацију водича Снежане Лукић, а компанија "BS Tours" их је угостила по једним вином, које је веома пријало после рибљег паприкаша. Група се вратила у Земун око 17 часова и сви су позвани да учествују у манифестацији на Великом тргу у Земуну, од 18 сати.

Гости из обе групе су се изјаснили да су једнаставно очарани проведеним даном. Подједнако јак утисак су им  оставили и "Мали Дунав" и археолошко налазиште и рибљи паприкаш и пловидба бродом. Сви су се рекли да би следеће године волели да понове овакав излет.

Једина примедба гостију, односила се на недовољну чистоћу и уређеност обале у Винчи.

МАНИФЕСТАЦИЈА 1. ЈУЛА

18:00 
- отварање четвртог дана манифестације посвећене Дунаву, уз чоколадни програм на штандовима, на Великом тргу у Земуну
- изложба слика на којима су мотиви Дунава
- четврти дан манифестације, својим рукотворинама обогатили су штићеници Центра за социјалну интеграцију деце и омладине "Звезда"

19:00 
- концерт Тамбурашког оркестра Земуна, који су извели велики број популарних композиција посвећених Дунаву


Дунаву с љубављу - четврти дан

Тамбураши су својом мајсторијом загрејали присутне, а између популарних композиција, проведен је квиз са питањима посвећеним Дунаву. Гости, који су тачно одговарали, награђени су "слатким пакетима", који су садржавали чоколадне производе неколико наших познатих компанија. Најмлађи учесник је био толико задовољан поклоном и весео, да је својим гестовима изазвао смех и радосно расположење свих присутних.

Време је било лепо, па је програм на отвореном одржан без проблема, а окупио је више од 500 људи, међу којима је било пуно деце.

Неки од посетилаца су нам прилазили да се специјално захвале што смо организовали програм, који је био прихватљив и интересантан и млађој и старијој публици.

.

Популарни постови са овог блога

"Дани Дунава"

АКТИВНОСТИ ПОСЛЕ МАНИФЕСТАЦИЈЕ „ДУНАВУ С ЉУБАВЉУ“